Crypto munten

Bitvavo review

Een handelsplatform is nodig wanneer je wilt handelen in de crypto munten, zoals Bitcoin, Ripple, Ethereum en Litecoin. Bitvavo is daar het meest gebruikte handelsplatform voor in Nederland. Verdiep je daarom eens in dit handelsplatform om er alles van te weten. 

Uitleg over Bitvavo

Het handelsplatform Bitvavo is gemakkelijk wat betreft het navigeren. Juist door de eenvoudige bediening is hij gemakkelijk in gebruik. Er zijn op het beginners dashboard een aantal beperkte handels opties. Voor de gevorderde gebruiker zijn er meer handels opties op het dashboard. Zo is er een dashboard voor beleggers en crypto fondsen te vinden.

Ze hebben tevens een handige app voor Android en IOS waar de Bitvavo mee gebruikt kan worden. Wanneer je een account wilt openen moet je minimaal achttien jaar voor zijn en in de Europese Unie wonen. Een account aanmaken moet je wel wat voor doen. Er vindt een verificatie en identificatie plaats van de persoonlijke gegevens van de account eigenaar. Hier is een Identiteitskaart, rijbewijs of een paspoort voor nodig. Het Bitvavo account kan een rekening gekoppeld worden maar dan moet er eerst een bank verificatie plaatsvinden.

Wanneer je geld van je bankrekening in je Bitvavo account wilt storten kan dit heel eenvoudig. Er zijn ook andere betaalmethodes die er voor gebruikt kunnen worden. Wanneer je een transactie doet staat dit dezelfde dag klaar. Het duurt ongeveer twee dagen bij een bankoverschrijving.

Nu je credits op de Bitvavo hebt staan kun je ze omwisselen voor cryptomunten. De cryptomunten kunnen ook omgewisseld worden door andere valuta munten maar ook naar euro’s. Er worden alleen Euro’s geaccepteert, omdat ze zich op de Europese markt richten. Er zijn rond de honderd veertig crypto valuta’s om mee te handelen.

De Voordelen van de Bitvavo

Een aantal voordelen van de Bitvavo zijn:

  • Ze hebben duidelijke handelskosten die ook transparant zijn en goedkoop
  • De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk
  • Er is voor ieder niveau wat betreft handelaren een interface
  • Snelle transacties
  • Hoge beveiliging voor geld en gegevens
  • Het is een totaal Nederlands bedrijf met website en ondersteuning in Nederlands

De Nadelen van de Bitvavo

Ook aan Bitvavo zitten een aantal nadelen:

  • Er zijn weinig verschillende cryptovaluta om uit te wisselen
  • Aanwezigheid op social media platform is weinig
  • Het is moeilijk de contactgegevens van de helpdesk te vinden op de website

Conclusie over de review van de Bitvavo

In Nederland kan je dus met echte crypto handelen en op de echte Bitvavo reviews vind je alle informatie over dit handelsplatform. Door de transparant opgebouwde kosten en een snelle reactie van de helpdesk is het vertrouwen groot. Ondanks dat het een klein handelsplatform is, werkt het veilig. Ga je op zoek naar meer reviews over Bitvavo zul je alleen maar positieve reacties vinden als dat ze goed zijn en veilig. De meest belangrijke en tevreden punten die de meeste mensen ervaren zijn de snelheid, gebruiksvriendelijkheid, makkelijk aanmaken van een account, lage handelskosten en het Crypto valuta aanbod.