vergelijken

Goed vergelijken is minder betalen

Voor degene die via het internet hun nieuwe verzekering regelen; door goed te vergelijken kan je veel geld besparen. Hoeveel het verschil tussen de verzekeraars is is vooraf nooit te bepalen. Hoe grote verschillen tot stand komen kan je in dit artikel lezen, te beginnen met de zorgverzekering.

Verschillende verzekeringen, andere verzekeraars

Er zijn verzekeraars welke bij alle soorten verzekeringen aanbieden, bijvoorbeeld OHRA. Andere verzekeraars zoals Promovendum richten zich juist enkel op de autoverzekering. CZ is juist bekend van de zorgverzekering en PetPlan met de huisdierenverzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken

Niets is zo complex als het vergelijken van de zorgpolis. Wel staat vast dat er geen onderscheid gemaakt wordt in leeftijd en medische gezondheid. Afhankelijk van het type polis (natura of restitutie), het eigen risico en aanvullende verzekeringen komt de best passende verzekering boven drijven. Wanneer je de zorgverzekering gaat vergelijken zoek je natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering, en dat is écht afhankelijk van bovenstaande factoren.

Autoverzekering vergelijken

Bij de autoverzekering is de premie afhankelijk van heel andere zaken. Dit zijn de 5 belangrijkste aspecten voor de beste autoverzekering.

Merk / type van de auto
Leeftijd van de auto
Regio waarin je woont
Het aantal schadevrije jaren
Dekking (all risk - beperkt casco) en bijbehorend eigen risico

Hierbij is het zo dat verzekeraars zich richten op specifieke doelgroepen. Waar Univé voordelige polissen biedt voor de bedrijfsauto, kan FBTO voor de oudere Mercedes juist aantrekkelijk zijn.

Reisverzekering vergelijken

Het zoeken naar een vakantie is vaak een hele opgaaf. Eindelijk een vakantie gevonden? Dan ben je waarschijnlijk bezig met de oppas voor je huisdieren, het verzorgen van je planten en de vakantie checklist. Ga je op vakantie (in het buitenland), zorg er dan voor dat je verzekerd bent tegen onverwachte kosten. Materiële schade en medische kosten bij ongevallen zijn zonder reisverzekering niet gedekt. Met een tijdelijke reisverzekering, voor de duur van je vakantie ben je voor een paar euro tegen deze kosten verzekert.

Kies je voor een doorlopende reisverzekering dan biedt deze het gehele jaar dekking. Voor circa 40 euro per jaar kan financieel leed bespaard blijven. Als voordeligste reisverzekering komt Aegon in de meeste berekeningen naar boven.

Tips en de conclusie

Om wat voor polis het ook gaat, voordat je een nieuwe verzekering gaat afsluiten kan je het beste vergelijken. Gebruik hiervoor meerdere (onafhankelijke) vergelijkingswebsites. Eenmaal de best passende gevonden, sluit deze dan af. Na een jaar of 2 jaar is het verstandig je huidige verzekeringen nog eens onder de loep te nemen.

De beste verzekering van nu kan over een tijdje toch minder gunstig zijn dan een andere.