autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering

Na het aanschaffen van een auto moet je een verzekering afsluiten voor je auto. Hiervoor moet je verschillende dingen doen. Om je een beetje op weg te helpen kan je in deze blog alles lezen over het afsluiten van een autoverzekering en wat je daarvoor nodig hebt.

Welke gegevens zijn nodig bij het afsluiten van een autoverzekering?

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je verschillende gegevens nodig van jezelf en van het voertuig. De gegevens nodig hebt zijn het aantal schade vrije jaren dat je al hebt, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en het kenteken van de auto.

Het aantal schadevrije jaren

Op je polis of je factuur van je vorige autoverzekering kan je het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd terug vinden. JE kan alleen schadevrije jaren opbouwen als je een auto op je eigen naam hebt staan. Heb je een jaar gereden zonder schade te maken, dan krijg je er een schade vrij jaar bij. Wanneer je wel schade hebt gereden die door de verzekering vergoed is zal je 5 schade vrije jaren kwijt raken. Als je langer dan een jaar geen autoverzekering hebt gehad dan vervallen de schadevrije jaren die je eerder al hebt opgebouwd.

Het aantal kilometers per jaar

Wanneer je een autoverzekering af gaat sluiten is het belangrijk dat je weet hoeveel kilometer je ongeveer per jaar gaat rijden. Als je niet weet hoeveel kilometers dat zullen zijn dan kan je een schatting proberen te maken. Dit kan je doen door het aantal kilometers dat je op een dag rijdt van en naar je werk te vermenigvuldigen met het aantal werkdagen in een jaar. Vergeet hier niet nog wat privé kilometers bij op te tellen, want je gaat natuurlijk in je vrije tijd ook nog wel eens ergens heen.

Kenteken

Het kenteken van de auto is ook nodig bij het afsluiten van de verzekering. Vaak wordt er gevraagd naar de 4 laatste cijfers van het chassisnummer. Deze vind je op het kentekenbewijs dat je hebt gekregen nadat je de auto op je naam hebt gezet.

Welke verzekeraar kies je?

Voordat je een autoverzekering af gaat sluiten is het aan te raden om verschillende aanbieders van een autoverzekering naast elkaar te leggen om te kijken bij welke verzekeraar je voor het minste premie kosten de beste dekking kan krijgen.

Bij het afsluiten van een verzekering is het afhankelijk van de leeftijd van je auto welke verzekering je af kan sluiten. Wanneer je auto tussen de 0 en 6 jaar oud is kan je hem nog Allrisk verzekeren. Is je auto tussen de 6 en 9 jaar kan je WA+ verzekerd worden. En als je auto ouder is dan 9 jaar alleen nog een WA verzekering.